Highland Games 2017 – Part 3 (Finals) [25 november]

De traditionele Highland Games zijn terug in Cremers' stijl!

Highland Games 2017 – Part 3 (Finals) [25 november]

De Highland Games maken inmiddels integraal onderdeel uit van ons binnenstedelijk cultureel erfgoed. De erkenningsaanvraag voor de Culturele Wereld Erfgoedlijst van Verenigde Naties is dan ook in schriftelijk drievoud de deur uit, maar ze hebben het nogal druk met Zwarte Piet daaro dus het duurt ff.

Goed, de Highland Games, daar hadden we het over. De Highland Games zijn de bruutste games in ’t Haagsche, en worden gehouden op de drie laatste zaterdagen in november, te weten 11, 18 en 25 november. En deze games zijn voor de doorzetters. Voor de bikkels die niet terugdeinzen. Voor Haagsuh gastuh die het niet erg vinden onder de blubber te zitten. Die vóór alles voor de winst gaan. In bezit van een sterke maag zijn, een stevig vasculair gestel, sterke botten en een ijzersterk uithoudingsvermogen. Want onze Highland Games zijn een ware uitputtingsslag voor geest én lichaam.

Zo werkt het. Je meldt je aan met je clan. Een clan bestaat uit 2 tot 6 personen van bovenstaande omschrijving. Hier spreken we je strategisch inzicht aan, want de clans battelen tegen elkaar op verschillende wedstrijden, en voor iedere nieuwe wedstrijd is weer een apart talent nodig. Denk dus goed na over wie je in je clan toelaat. De clans bestrijden elkaar vervolgens op wedstrijden als taphangen, hotdog-wedstrijd, de whiskey-proef-test en haggis-eten.

Ok, nu de kleine lettertjes. Er mag vals gespeeld, en scheidsrechters MOETEN omgekocht worden. Iedereen die de Highland Games serieus neemt, wordt ter plekke gediskwalificeerd en overgoten met pek en veren de Prinsestraat uitgejaagd. Je mag bij iedere wedstrijd één (1) cheat inzetten, maar dat mag nooit dezelfde zijn als die van je tegenstander. Schrijf je clan in aan de bar, of per PM via onze Facebook. De winnaar gaat er vandoor met een dikke buik, een volle blaas, een alcoholvergiftiging, een cholesterol overdosis en natuurlijk eeuwige roem door publicatie van de foto’s op al onze sociale media. Deelname is natuurlijk gratis, want voor zo’n schitterende Haagse traditie (snik) durven we gewoon geeneens geen geld te vragen. Hieronder foto’s van enkele deelnemers aan de Highland Games 2013. Sommigen zijn nog daadwerkelijk in leven.

Café Cremers. WIJ ZIJN DE GOEISTUH!

21765633_10155852427305739_1238999735600744434_o

Delen

za 25 nov

TIJD : 21:00

EVENT DELEN
Delen