Over the New CREMERS

We upgraded ourselves and became the shop the future

Cremers is niet meer weg te denken uit de binnenstad van Den Haag. In meer dan 33 jaar tijd heeft het café zijn stempel gedrukt op de Prinsestraat. Na even weggeweest te zijn is ook Grand Café Cremers weer terug! Een fijne tent, waar je lekker kunt luisteren naar goede muziek met een biertje en een rokertje.

 

Hoe het begon
Hoe zat het ook alweer? Ooit was het pand van Cremers een deftige hoedenzaak middenin het Hofkwartier.  Destijds was deze wijk met zijn chique restaurants en knusse winkeltjes het Quartier Latin van hofstad ’s-Gravenhage. In de oorlog hebben op zolder nog Joodse onderduikers gezeten en is het atelier gebruikt om de Duitser van hoeden en petten te voorzien. Daarna heeft het pand diverse Horecagelegenheden gehuisvest. Zo was er, vlak na de oorlog, het eerste wijn en kaas huisje (Tasteduvin) van Nederland waar je heel stoer wijn en Franse kaas kon eten en drinken. ‘Tout’ schilderend Den Haag vertoefde hier en vooral de leden van de Cobragroep hebben menig fles soldaat gemaakt. Het verhaal gaat dat de toenmalige eigenaar van alle schilderijen, die hij als betaling gekregen heeft, de rest van zijn leven riant heeft geleefd.

In de jaren 60 werd het café Moby Dick en veranderde de zaak in stilte in bar dancing Romanov’s. Dit was een bar-dancing waar de eigenaren, Joop en Dennis, openlijk uitkwamen voor hun homoseksualiteit, vrij uniek voor die tijd en de zaak liep elk weekend vol. Bij de wat oudere Hagenezen roept het herinneringen op van rood pluche, geen ramen en verkleedpartijen van de barmannen. Na een aantal jaren werd het roer omgegooid en de basis gelegd voor de roemruchte Bulldog, het café van het tasje achter het schilderij en de bar aan de andere kant. Als je direct uit de gevangenis naar de Bulldog kwam dan kreeg je een fles champagne van het huis. Dit om je een beetje een indruk te geven van de rauwheid die hier geleefd heeft.

Toen de samenwerking met Bulldog Amsterdam ten einde liep was het de Haagse Bulldog die na 10 jaar weer van het toneel verdween en werd vervangen door Grand Café Cremers. Dit café Cremers vierde in 2015 zijn 25-jarig bestaan (waarbij de hasj kast veranderde in een coffeeshop met aparte ingang) Nu is het rookgedeelte verplaatst naar beneden waar het café omgedoopt is tot Cremers Downstairs (en alles hetzelfde is als de laatste 2,5 decennia).

Van Café Cremers naar Brody’s Taphouse
Echter, de tijden veranderen en omdat wij voornemens waren om ook de komende generaties een onmisbaar onderdeel te laten zijn van het karakter dat Den Haag bijzonder maakt, introduceerden wij Brody’s Taphouse. Een ‘American’ Taphouse waar de meeste bieren met verve geserveerd werden. De naam ‘Brody’s’ vond zijn oorsprong in de term waarmee de eigenaar liefkozend verwijst naar zijn kinderen en de mensen die hem nauw aan het hart liggen.

Maar na drie jaar, veel investeren, proberen en doen, bleek Den Haag niet rijp te zijn voor een nieuwe craft beer bar. En toen Covid-19 toesloeg werd het duidelijk. Zowel Cremers Downstairs als Brody’s hadden geen bestaansrecht meer. We moesten alles opschudden en zien wat we met de mooie ruimtes gingen doen. Zoals wel vaker wordt geadviseerd in tijden van nood, doen wij ook wat het ondernemerschap van ons verwacht. We gaan terug naar de basis.

Terug naar Grand Café Cremers
En toen was het 2020. Een jaar waarin alles veranderde en zeker ook het café en de inzichten hierover. Waar we in de afgelopen drie jaar steeds erop gewezen werden dat de coffeeshop een drempel was om Brody’s binnen te komen, gaan we terug naar wat het café eigenlijk altijd al was. De coolste plek om cannabis/hasj te roken in Den Haag. Grand café Cremers 2020 wordt een nieuw concept, gebouwd op een oud idee. Grand café Cremers wordt weer een aanvulling op de coffeeshop. Een café waar iedereen zich thuis voelt. Wel zijn er grote veranderingen in het rookbeleid en een paar simpele regels opgesteld

  • Zo mag er géén tabak gerookt worden, alleen op het terras bij het raam
  • Er mag alléén binnen cannabis gerookt worden, nergens anders ook niet op het terras buiten. Je mag geen joint en/of tabak roken. Uitgezonderd de Greengo joint en de 2 soorten pure reefers verkrijgbaar in onze shop.
  • Je moet 18 jaar zijn om te roken en binnen te zijn!
  • Je regelmatig een consumptie nuttigt.
  • Je gedraagt naar de regels gesteld door ons.

Social Club Cremers is een volwaardig sportcafé met maar liefst 10 verschillende schermen sport in alle vormen. Er is een luxueuze bar met een groot assortiment bier waaronder een aantal CBD houdende bieren en bieren bereid met de zusterplant van hop maar zonder THC. Er zullen Canna-wijnen geschonken worden.

Our Coffeeshop is open every day from 09:00 till 01:00. 365 days a year

Cremers Social Club is open
Wednesday & Thursday 14:00 – 23:00
Friday & Saturday 12:00 – 00:00
Sunday 12:00- 20:00

Goldcard holders no reservation needed. Other vsitors please make reservations +31703462346

Wanna become a gold member and enjoy all the extra’s? ask you bud or bar tender